Spring til indhold

Et hjem i Ny Hagested og dets historie

Historien om Hans Christian Jochumsens hjem fra 1889

Et Hjem og dets historie

På Ny Hagestedvej 42 ligger et lille nedlagt husmandssted på knap 4 tønder land. I sin tid en udstykning fra Hagestedgård. Her byggede min morfar Hans Christian Jochumsen i 1889 selv et lille hus. Senere kom en staldbygning til, og i 1958 kom der yderligere et vaske-hønsehus til. Hans Christian Jochumsen var gift med Maren Kirstine f. Iversen. De fik 12 børn: 4 drenge og 8 piger. I 1936 overtog mine forældre Erna Sofie Larsen f. Jochumsen og Johannes Mathias Brøndum Larsen så stedet. Mine bedsteforældre blev dog boende der til deres død i 48-49. Vi blev en søskendeflok på 6: 3 drenge og 3 piger, en bror er død. Mange år senere kom min storesøster forbi og fødte sin pige nr. 2 i huset.

Huset har således haft 19 fødsler, og jeg har aldrig hørt nogen beklage dette, da det jo var i pagt med tiden. I 1977 købte Willy Anthon Madsen og Tove Brøndum Madsen f. Larsen stedet af min mor Erna Sofie Larsen, som på det tidspunkt var blevet alene. Der blev endnu engang bygget til, så hun kunne blive boende. Bortset fra ungdomsårene havde hun jo altid været her. Vi har 2 drenge, som blev født i Holbæk. Det er jo lidt historie, da huset har været ejet i lige linje i 3 generationer. På nuværende tidspunkt ser det ud til, at vi bliver de sidste, da HUSET ligger i vejenfor rute 21. 

Tove Brøndum Madsen, januar 2002

 

 

Moster Ingeborg Andersen, morbror Carl Jochumsen, moster Mathilde Bahn, mor Erna Sofie Larsen, fætter Hans Andersen foran huset ca. 1917

 

Ny Hagestedvej 42 ca. 1956

 Feedback

Sidst opdateret

29.03.2022

Ansvarlig redaktør

Jonna Nielsen