Spring til indhold

Mårsø Områdecenter

Hvor skal jeg bo, når jeg bliver ældre?

Når huset, og haven i stedet for en daglig glæde, bliver til en daglig plage, fordi kræfterne ikke mere er hvad de har været, ja så er det på tide at se sig om efter noget mindre og mere bekvemt, hvor der er nogen der passer den daglige vedligeholdelse, både ind- og udvendig. Hvor der er andre ligestillede man kan pleje daglig social kontakt med, men dog stadig, så man kan lukke sin egen dør, og være sig selv.

Ja så er det at ældreboligerne ved Mårsø Områdecenter kommer ind som et godt bud, her er 39 boliger med alle moderne faciliteter. Boligerne er ejet af Holbæk Kommune, men udlejes som ”Almen nyttige boliger”. 

Henvendelse om evt. leje af bolig skal ske til Holbæk kommunes Boligkontor.

Så har du et mere eller mindre gældfri hus du kan sælge først, varer det alligevel længe inden du har boet hele formuen op.
Endelig kan du alt efter dine indtægts og formue forhold få boligsikring af kommunen.

Så længe man har bil og ikke mindst kørekort, kan man bo hvor som helst, men når det får ende er det man kan sige, ”Jamen Mårsø, det er da langt ude fra alting, der er hverken butikker eller noget”. Er det nu også rigtigt? Nej det er det ikke.

På centeret er der en lille butik hvor du kan købe, lige fra snaps til tandpasta og andre daglige nødvendigheder. Bussen til Holbæk og Udby holder lige uden for døren mindst en gang i timen. Er du så godt gående at du kan gå de 300 m. der er op til Nykøbingvejen, ja så er der bus endnu oftere. En gang om ugen sørger Brugerrådet for, at der er transport til Asnæs Centeret, hvor man kan komme på apoteket, købe en ny kjole eller hat, og komme i Netto og Super Brugsen. Eller bare sidde på torvet og nyde et glas øl eller en kop kaffe.  

I Mårsø Centerets cafe, kan du købe din varme mad, og når man spiser i selskab med andre, smager maden altså bedre. Prisen fastsættes af Holbæk kommune så den er rimelig.

På Mårsø Aktive Center foregår der en masse forskellige aktiviteter for beboerne, ja der foregår næsten noget hver dag.

I flæng kan nævnes, både visiteret og frivillig gymnastik, og er det ikke nok kan man selv træne i centerets motionsrum hvor der næsten findes alle mulige tortur instrumenter. Endelig kan man spille billard og bowls, om sommeren kan man udendørs spille krolf. Af mere stille ting er der bankospil, strikning, foredrag, andagt med sognepræsten, morgenkaffe og eftermiddags hygge flere gange hver måned , Endelig afholder brugerrådet og kaffedamerne cafe hver måned, og stort set en fest hver måned, hvor vi spiser lidt god mad og får et par glas vin eller øl, og snakker hyggeligt om tiden før verden gik af lave. De måneder hvor der ikke er fest, bliver der afholdt udflugter, hvor vi drager af sted i to store busser. Kaffedamerne afholder også modeopvisninger med tøjsalg  samt påske og jule marked, så der er mulighed for at få pungen motioneret lidt.

Så man behøver ikke at kede sig, omvendt behøver man ikke at deltage i det hele, men tilbuddene er der. Brugerrådet udarbejder en aktivitetskalender hver måned, som du kan få tilsendt på mail.

 Feedback

Sidst opdateret

29.03.2022

Ansvarlig redaktør

Jonna Nielsen